Generalitățile despre ARGINT

   Argintul este un metal prețios folosit încă din cele mai vechi timpuri la fabricarea monedelor și bijuteriilor, cu o culoare alb-argintiu strălucitor, numerotat în tabelul periodic cu numărul 47 și simbolul Ag. Este ușor de modelat și este considerat metalul care conduce cel mai bine electricitatea.

Bănuț argint

   Bijuteriile din argint își păstrează strălucirea în timp, dar din cauza procesului de oxidare își poate schimba culoarea și se înnegrește. Am discutat într-un blog anterior despre păstrarea bijuteriilor și îngrijirea lor pentru a rezista cât mai bine în timp.

   Acum, aurul este mult mai valoros decât argintul, dar puțini știu că în timpuri străvechi argintul era cu mult peste aur și era considerat cel mai prețios metal.

   Argintul este purificator și nu lasă bacteriile să se dezvolte. Vesela din argint și tacâmurile sunt foarte apreciate, iar în biserică se folosesc lingurițe de argint la împărtășanie, tocmai pentru că împiedică bacteriile.

   Argintul pur 999, cu 99,9% argint și 0,01 metale nesemnificative este moale și se rupe ușor. Cel mai des întâlnit și folosit este cel Sterling, notat cu 925 sau STG, SS, STER, însemnând 92,5% argint pur și restul fiind alte metale( în majoritatea cazurilor se folosește Cupru). Acest metal prețios nu are miros și, de obicei, nu provoacă reacții alergice, tocmai pentru că nu are prea multe metale în compoziție.

Eticheta argint

   Pe lângă fabricarea bijuteriilor, de care știm deja cu toții, argintul are și alte întrebuințări. Se spune că metalul prețios alungă și ține cât mai departe vampirii și vârcolacii, fiind o legendă veche.

   Se folosește la fabricarea oglinzilor pentru că este un metal cu putere foarte mare de reflectare.

   Poate ajuta la purificarea și filtrarea apei, fiind folosit în aparaturile speciale, tocmai pentru că împiedică dezvoltarea bacteriilor și a microbilor.

   Liniile subțiri de pe luneta mașinilor sunt fabricate din argint și ajută la dezghețarea și dezaburirea geamului.

   Pe lângă faptul că bijuteriile înfrumusețează și îți scot în evidență trăsăturile, legendele spun că argintul alungă gândurile și energiile negative, îmbunătățesc sănătatea inimii și atrage energie pozitivă.

  • Ceas aur

   Bănuții din argint sau monedele sunt foarte apreciate. Acestea nu își pierd valorea în timp, nu își modifică forma și se păstrează ca o amintire unică.

Bănuț argint

   Sunt multe lucruri de spus despre acest metal prețios apreciat atât de doamne, cât și de bărbați. Bijuteriile din argint se potrivesc perfect oricui. Poartă-le așa cum simți!

Comentarii