Cum măsurăm corect mărimea unei brățări?

   Ca și în cazul inelelor sau al colierelor, este important să știm mărimea potrivită pentru noi sau pentru o persoană dragă la care dorim să îi facem un cadou, mai ales în cazul brățărilor fixe.

   Desigur, prima metodă și cea mai uzuală este măsurarea încheieturii mâinii pe care porți brățara. Alege un metru flexibil și înconjoară încheietura, până la punctul unde se întâlnesc părțile, iar acolo pune semn ca să vezi exact câți cm ai. Este bine să pui 0,5 cm în plus ca lungimea să fie potrivită, cu tot cu închizătoare. Dacă nu ai un metru flexibil, tot în acest mod poți folosi o fâșie de hârtie sau o bucată de ață, pe care apoi să le măsori cu o riglă, ruletă, etc.

   Altă metodă simplă este măsurarea unei brățări pe care deja o ai și ți se potrivește de minune. Desfă brățara și pune-o pe o suprafață dreaptă, cât mai întinsă. Cu un obiect de măsurat, pe care îl ai la îndemână, o să vezi lungimea exactă a brățării.

   Ca și tips&tricks vă spunem că atunci când vrei să faci un cadou persoanei dragi și nu vrei să dai greș cu alegerea unei brățări, poți folosi un ceas pentru aflarea lungimii potrivite. Pune ceasul pe o suprafață plană și încearcă să măsori, cât de exact poți, de la catarama (închizătoarea) ceasului, până la gaura unde îl închide de obicei. Astfel, o să determini măsura potrivită. Această metodă este perfectă și în cazul brățărilor pentru bărbați.

   La brățările cu închidere reglabilă, pe șnur, este mult mai simplu. Acestea au mărimi standard, sau se pot modifica în funcție de dorințele tale, dar șnurul are o parte care atârnă de 4-5 cm, iar astfel poți face brățara mai mare.
Tabel marime brățări
   Asemănătoare cu cele reglabile sunt brățările cu prelungire. Acestea au 3-4 cm din zale, de care poți prinde cheița( închizătoarea).

   Bijuteriile prețioase pot fi destul de scumpe. Este important să le alegi cât mai potrivite și să te simți confortabil atunci când le porți, pentru că le poți avea mult timp, nu trebuie să fie doar o alegere de moment.

   Indiferent de tipul brățărilor, aceste accesorii sunt potrivite pe orice mână, se pot asorta cu ținutele tale și îți pot oferi un look fantastic sau pot avea semnificații deosebite.

Comentarii