Cum măsuram lungimea potrivită a unui colier?

   Atunci când ne alegem un colier este bine să știm și dimensiunea care ni se potrivește, ca bijuteria să ne avantajeze și, în același timp, să arate cât mai frumos.

   Cel mai simplu este să măsori un lănțișor pe care deja îl ai și îți este potrivit.

   -Deschide colierul și așează-l pe o suprafață plană, cât se poate de întins și de drept.

   -Cu un obiect de măsurat pe care îl ai la îndemână( metru, ruletă, riglă, etc) măsoară lungimea colierului cât mai exact. Dacă măsurătoarea este între două numere, alege valoarea mai mare.

   Mai jos găsiți un tabel orientativ al dimensiunilor și tipologiilor la care se încadrează fiecare:

Dimensiune

Tipologie

35 cm

copil

40 cm

la baza gâtului

45 cm

standard adult

50 cm

adult

60 cm

tip cocktail

65-70 cm

de seara/ bărbat

71-94

tip Opera( mai jos de bust)

Peste 100

tip frânghie( sub bust)

   Dacă nu ai un colier, ideal este să măsori circumferința gâtului tău. În funcție de acest lucru, o să alegi dimensiunea potrivită, dacă vrei să fie la baza gâtului, mai lung, sau mai scurt. Poți cere cuiva să te ajute să îți pui colierul dorit la gât, astfel o să vezi cum se așează și dacă te avantajează.

   Atunci când alegi un lănțișor este bine să  iei în considerare forma feței tale și înălțimea. Un colier scurt poate să își piardă frumusețea la o persoana foarte înaltă, iar unul lung o să arate nepotrivit la o persoană scundă.

   Pentru cei cu fața alungită, colierele tip chocker sau scurte se potrivesc foarte bine. La cei cu fața rotundă nu se potrivesc cele scurte, pentru că rotunjesc și mai mult, este ideal să purtați coliere mai lungi decât cele la baza gâtului. La fețele ovale, în general, se potrivește orice lungime.

Tabel mărimi coliere

   Alege întotdeauna ceea ce crezi că ți se potrivește și îți vine bine. Verifică de mai multe ori, cere mai multe păreri, potrivește colierele cu ținutele, astfel încât bijuteria ta să fie una deosebită.

Colier

Comentarii