Verighetele și importanță lor

   Cel mai important martor al unei relații- V E R I G H E T A, un cerc perfect ce se așează pe degetul inelar al mâinii stângi și care este o dovadă a angajamentului de iubire și respect dintre cei doi parteneri.

Verighete argint

   Istoria acestei bijuterii este scrisă încă dinainte de Hristos( cu aproximativ 5000 de ani î. Hr., în Egiptul Antic), când verigheta era compusă din două fire încrucișate și prinse la deget. Ulterior, în vremea romanilor, se făceau din fier, iar cu timpul s-a ajuns să fie confecționate din metale prețioase. Din perioada Renașterii, aceste inele de nuntă au început să fie marcate cu mesaje speciale sau simboluri semnificative pentru cei doi soți.

   Într-o periodă doar femeile purtau verigheta, dând de înțeles eventualilor domni care le abordau că sunt căsătorite. Înainte de secolul 20 au început să fie purtate deopotrivă și de către bărbați și de către femei, în semn de dragoste.

   Se numesc “inele de cununie/ nuntă” pentru că acesta este rolul lor. La căsătoria religioasă se pun pe deget în semn de dragoste și angajament unul față de celălalt. Se spune că se așează pe degetul inelar al mâinii stângi pentru că acesta are o venă ce face legătura direct cu inima, și, de aici asocierea cu dragostea, căci inima transmite și simte toate sentimentele și trăirile.

   Atunci când cei doi își pun verighetele pe deget, își fac o promisiune și, totodată, își iau un angajament unul în fața celuilalt, că o să se respecte și o să se iubească o viață. În același timp, acestea reprezintă și ideea de stabilitate și loialitate, indicând și statutul marital al unei persoane.

Verighete argint

   Superstițiile spun că partenerii trebuie să își aleagă împreuna aceste mărturii ale iubirii lor, niciodată separat, altfel o să aducă ghinion. O altă vorbă din popor spune că verighetele nu se poartă decât după ce au fost sfințite și dezlegate în biserică.

   Forma verighetei, care este un cerc perfect rotund, fără început sau sfârșit, reprezintă perfecțiune, unitate, eternitate și intimitate(un cerc=un spațiu închis), caracteristici care se pot găsi într-o relație.

   Verighetele se poartă timp îndelungat pe deget, de aceea este important să alegi modele cu care să te simți confortabil, să nu te deranjeze și să arate exact pe placul tău, mai ales că au semnificații sufletești și sunt sfințite în fața lui Dumnezeu.

   Cele mai căutate sunt verighetele din aur sau argint. Există milioane de modele, cu partea exterioară mai arcuită sau dreaptă( profil confort sau drept) mai simple sau cât mai încărcate, late sau subțiri, cu pietre semiprețioase sau diverse ornamente, important este să alegeți exact ce vă place amândurora pentru că le puteți purta pe deget pentru totdeauna. Aveți grijă și la mărime, în cazul în care achizitionați bijuteriile online, căci puteți să întîmpinată dificultăți, consultați tabelul de mărimi și orientați-vă la măsura corectă( poți să intri pe blogul nostru despre măsura inelelor).

   Cu siguranța, verighetele sunt bijuterii cu însemnătate foarte mare, care vă călăuzesc pașii în noua viață de familie și arată și foarte frumos pe mâinile voastre, în același timp. 

Verighete argint 925
   Dacă sunt îngrijite corespunzător, o să fie strălucitoare și superbe pentru mult timp, le poți curăța periodic, indiferent de materialul din care sunt confecționate( vezi blog despre întreținerea bijuteriilor).

   Sefinni îți pune la dispoziție o întreaga colecție de verighete din argint- disponibile la comandă- personalizate așa cum îți dorești. Le poți analiza pe www.sefinni.ro/ bijuterii din argint/ verighete.

Comentarii