Bijuteriile pentru bebeluși și copii

   Chiar dacă bebelușul încă nu s-a născut, începem să căutăm bijuterii potrivite pentru el. Cumpărarea bijuteriilor pentru bebeluși/ copii a devenit deja un obicei. Tot mai mulți părinți sau apropiații acestora caută ca și cadou brățări, cercei, coliere, iar oferta este una foarte variată, atât online, cât și în magazinele fizice.

Brățara cu inima

   Desigur, există câteva aspecte la care este important să te uiți atunci când alegi bijuterii pentru bebeluși, căci este nevoie de siguranță pentru ei. Alege întotdeauna calitatea, chiar dacă prețul este ușor mai crescut, o bijuterie de calitate îndoielnică poate afecta copilul.

 1.  Așa cum am spus mai sus, siguranța este primul lucru important. Caută bijuterii cu sisteme de închidere sigure, adaptate vârstei. Este un aspect de luat în calcul, atât pentru a nu exista incidente să se desfacă și să îl rănească în vreun fel pe cel mic, dar nici să le poată pierde( în cazul în care bijuteria are o valoare mai mare).

Cercei cu protecție

  2. Alt aspect este legat de materialul din care sunt fabricate bijuteriile. Nu pune orice metal în contact cu pielea sensibilă a celor mici. Cele care nu sunt din materiale prețioase sau au prea mult aliaj, pot irita pielea și chiar pot duce la alergii.

  3. Trebuie să fim atenți și la dimensiunea bijuteriei, pentru că mulți părinți au tendința să cumpere gramaje mari. Acest lucru nu este tocmai potrivit, copiii sunt firavi, iar purtarea unor bijuterii mari poate fi incomodă.

Brățara cu bănuț 0,6 cm

   Ne putem orienta și în funcție de vârstă. De exemplu, la nou-născuți, majoritatea părinților aleg brățările cu șnur roșu de mătase( foarte prietenos cu pielea fină a bebelușilor), pentru că superstițiile spun că trebuie să poarte roșu împotriva deochiului, cu diferite pandantive din aur sau argint: cruciuliță, inimioară, bănuț gravat cu nume, etc. Șnurul trebuie ales astfel încât să nu îl deranjeze și să nu îl poată băga în gură. Și brățările cu zale și plăcuță din aur sunt destul de cumpărate pentru bebeluși.

Brățara cu cruce aur

   Nu este indicat să poarte coliere/ lănțișoare de la o vârstă foarte fragedă, pentru că există posibilitate de sufocare.

   Tot pentru bebeluși, o bijuterie unică se cumpără din partea nașilor la botez sau la moț. În anumite zone ale țării, se oferă un bănuț de argint( sau chiar din aur), personalizat după dorințele nașilor și pe care se lipește șuviță de păr tăiată. Acesta rămâne un cadou cu importanță sentimentală și care nu își pierde valoarea.

Bănuț argint botez

   Fetițele pot purta cercei încă din maternitate. Este important ca aceștia să fie medicinali sau dintr-un material prețios, pentru a nu îi provoca răni, cu sistem de închidere cu tijă și protecție sau cu tortiță.

Cercei tortita

   La copiii peste 3-4 ani putem alege și lănțișoare, la baza gâtului, care nu pot prezenta pericol chiar și la vârsta asta. Cele cu nume sau cu un pandantiv cu personajul preferat arată foarte simpatic. La băieți poți opta pentru un lănțișor clasic, cu zale rotunde ușor aplatizate. Pentru fetițe poți alege ceva finuț, dar care să fie și rezistent, căci se pot agăța și chiar rupe atunci când se joacă. În jurul acestei vârste apar și preferințele, deci este posibil ca brățara pe care o are deja, să fie înlocuită cu una cu un pandantiv cu personaje din desene animate, sau chiar cu o minge în cazul băieților. Fetițele pot alege inelușe jucăușe și finuțe, care le aduc zâmbete și le fac foarte cochete.Brățara cu minge aur

   O noutate sunt suzetele, care devin accesoriile preferate ale celor mici. Trendul aduce suzete cât mai sclipitoare, cu cristale, cu elemente din argint sau aur, gravate cu nume sau cu desene, care îi atrag pe micuți și totodată sunt și destul de valoroase.

Suzeta argint

   SEFINNI are o întreagă colecție de bijuterii dedicată special celor micilor îngerași. Brățările și cercelușii cât mai simpatici și mai atractivi își așteaptă cumpărătorii.

   Desigur, acestea sunt doar câteva sugestii în alegerea unor bijuterii pentru copilul tău. Indiferent de vârstă, trebuie supravegheat și verificat ca bijuteria pe care o poartă să nu îl deranjeze. Alege tot ce este mai bun pentru micuțul tău.

Comentarii