Destinații de vis pentru vacanța de iarnă

   Deși vara este pe sfârșite, vacanțele s-au cam terminat iar soarele începe să își piardă din putere, nu putem să nu ne gândim deja la următoarea vacanță, căci sezonul rece se apropie cu pași repezi iar vacanța de iarnă se planifică din timp.

   Fie că vrei să fugi de zilele friguroase către locuri însorite sau preferi cât mai multă zăpadă și zile geroase, în topul nostru găsești destinații pentru toate gusturile.

   Începem topul, desigur, cu destinațiile de poveste, pline de zăpadă și magie.

   1- Laponia este destinația nr 1 în perioada sărbătorilor. Există chiar și zbor direct din București până în Laponia, fără a schimba avionul, cu un timp aproximativ de 4 ore. Destinația este potrivită pentru cei care călătoresc cu cei mici și vor să le arate locuri de poveste. Ținuturi pline de magie, zăpadă peste tot, renii care așteaptă cuminți să fie mângâiați. Dacă ai puțin noroc, o să îl întâlnești chiar și pe Moș Crăciun, în Rovaniemi- locul cald chiar și la cele mai scăzute temperaturi, unde atmosfera primitoare te așteaptă.

Crăciun

   Plimbările cu sania trasă de reni sau de câini și cele cu snowmobilul sunt cele mai faine, iar dacă prinzi momentul potrivit, o să vezi minunile oferite de natură- aurorele boreale, un fenomen deosebit care se întâmpla periodic la Polul Nord.

   Trebuie să aveți grijă la ținutele pe care le luați cu voi, mai ales în cazul în care călătoriți cu cei mici, căci temperaturile pot fi foarte scăzute chiar și pe timpul zilei. Aici o să simți atmosfera sărbătorilor din plin, cu tot ce înseamnă “iarnă”.

2- Praga- orașul din Cehia care este plin de vizitatori vara, dar mai ales iarna. Orașul are o arhitectură impresionantă, pe stilurile vechi, și o cultură bogată. În sezonul rece te poți bucura de toate serviciile la Spa-urile cu bere pentru toate gusturile:

3- Salzburg, Austria- orașul care găzduiește foarte multe festivaluri și sărbători locale, mai ales în perioada iernii. Artiștii medievali, muzica clasică, obiectivele turistice și alte elemente clasice fac din acest oraș o destinație preferată de milioane de turiști. Sigur că Austria este cunoscută pentru numeroasele locuri unde sa schiază cel mai bine iarna.

Peisaj de iarna

4- Barcelona, Spania- locul unde poți să te ascunzi de frigul sezonului rece. Un oraș al culturii și al aventurii, unde poți avea o experiență nemaipomenită a Anului Nou în stil spaniol. Tradițiile în aer liber și timpul petrecut cu localnicii sunt și mai plăcute datorită vremii favorabile, fiind mult mai cald chiar și iarna, față de alte orașe din Europa.

5- Printre destinațiile populare în ultimul timp, se numără Insulele Canare( Africa de Vest). Dacă nu ești neaparat adeptul unui Crăciun tradițional, aici este locul unde este mereu cald, aici poți fugi de iarna primejdioasă din Europa, să-ți petreci sărbătorile bucurându-te de plajă și mult soare.

6- Destinația care a urcat în topul vacanțelor ideale de iarnă este Thailanda. În lunile de iarna vremea este tocmai potrivită pentru o mare caldă și zile senine la plajă, cu o medie de 28 grade Celsius. În Noiembrie zilele ploioase iau sfârșit și se instalează căldura și atmosfera ideală.

   Zanzibar, Maldive, Punta Cana, Bali, Mauritius se numără și ele printre destinații exclusiviste pentru vacanțe exotice, cu temperaturi medii de 26-27 grade Celsius în sezonul rece. Dacă iubești căldura și preferi să petreci sărbătorile de iarna într-un mod neobișnuit, sigur unul din aceste locuri o să te convingă.

7- Val Thorens sau Alpe d’Huez( Franța)- locuri de poveste cu peisaje superbe, exclusiv pentru iubitorii de schi. Aici sunt cele mai bine amenajate locuri pentru sporturile de iarnă. Pe lângă priveliștea minunată oferită de Alpi, aceste destinații îți pun la dispoziție numeroase locuri unde te poți bucura de diverse activități( restaurant, cinema, Spa, etc).

   În funcție de dorințele tale îți poți face o vacanță de iarnă de vis, sărbătorile se pot petrece într-o altă atmosferă decât cea obișnuită, iar în fiecare an toate orașele mari( și nu numai) organizează târgurile de Crăciun, unde te poți distra pe cinste, târguri vestite si vizitate de o mulțime de turisti( chiar și în România, târgurile de Crăciun din țară au intrat în topurile internaționale).

Târg de Crăciun

   Nu uita să îți planifici vacanța din timp și să îți cumperi biletele cu ceva timp înainte( chiar și un an) pentru a beneficia de costuri cu mult reduse. Se spune că vacanțele cele mai bine achiziționate se găsesc la târgurile de profil din lunile Februarie-Martie, căci o vacanță într-un loc de poveste poate avea un preț destul de mare.

Comentarii