Pași de urmat pentru deschiderea unui magazin de bijuterii

  În ultima perioadă,se vorbește foarte des despre faptul că afacerile cu bijuterii, mai ales din aur și argint, sunt profitabile. Mulți spun că “ai dat lovitura” dacă ți-ai deschis un magazin sau o pagină online, dar puțini știu ce eforturi implică aceste lucruri și cum se ajunge la profit.

Site cu bijuterii

   Documentația și investiția de început pot face pe oricine să se dea înapoi de la acest business, pentru că nu este ușor.

   În primul rând, toată ideea trebuie gândită foarte bine și pusă la punct, astfel încât să îți fie mai ușor să urmezi toți pașii.

   Ca totul să fie în regulă, chiar și la o afacere cu vânzare online, este esențial să îți deschizi un SRL sau PFA, astfel încât activitatea ta să se desfășoare legal, cu toate actele la zi, iar cei ce au pus gând rău afacerii tale să nu te poată deranja.

   O să urmeze o serie de acte ce trebuie depuse, înregistrări la Registrul Comerțului, dosare cu actele companiei, avize și aprobări de la autoritățile competente și multe altele, în funcție de cerințe. Aici este posibil să ai nevoie de puțin ajutor din partea unei persoane avizate.

   Dacă nu dispui de un spațiu unde să îți deschizi magazinul, este necesar să închiriezi unul. Alege o zonă bună, unde să ai deschidere către clienți, în centre comerciale, în zone aglomerate, pe lângă zonele rezidențiale sau clădiri de birouri. Te poți orienta astfel încât să nu existe un magazin de același fel aproape de tine. Bineînțeles că nu este un lucru rău să ai concurență, în acest fel o să vrei să performezi cât mai mult și să ai tot timpul ceva în plus față de ceilalți.

Bijuterii cu pietre semiprețioase

   Poți amenaja magazinul să arate cât mai luminos și spațios, vitrinele și dulapuri din sticlă, cât mai deschise.

   Gândește-te ce bijuterii vinzi, dacă te axezi pe un singur fel( doar inele, doar brățări), sau aduci modele din toate gamele de accesorii. La fel și metalele prețioase din care sune fabricate( doar aur, doar argint, ambele categorii).

   Găsește furnizori de încredere și încearcă să cumperi cât mai multe de la același furnizor, astfel poți beneficia de un preț mult mai bun. Este important să îți ofere și certificările necesare. Sefinni oferă și vânzare engross, linkuri, piese și accesorii, cu care îți poți crea propria colecție de bijuterii.

Piese și accesorii pe site

   Nu cumpăra exagerat de multe produse diferite din prima, alege mai multe produse de același fel din câteva categorii mari, iar pe parcurs o să aduci produsele în funcție de cerințele cumpărătorilor.

Bijuterii aur

   Dacă nu îți poți desfășura singur activitatea( foarte puțin probabil să nu ai nevoie de ajutor) trebuie să angajezi consultanți specializați în vânzări de bijuterii sau chiar un bijutier( acesta se poate ocupa si cu reparații, personalizări, gravuri, etc). În cazul în care confecționezi și bijuterii handmade, alege o persoană cu îndemânare în acest meșteșug.

Lucru in atelier

   Toate bijuteriile trebuie să fie ștanțate și marcate, puteți pune și etichete pe care să fie marcajul bijuteriei, gramajul și chiar prețul. Este necesar să oferi certificat de garanție și conformitate, factură sau bon fiscal.

Certificate garanție

   Nu este o regulă că o să ajungi la profit din prima! Vânzările nu arată întotdeauna cum îți imaginezi. Este nevoie de răbdare, perseverență și, desigur, un capital de început cu care să dai startul și să îți asumi eventualele pierderi.

   Deși există cerere mare pentru toate tipurile de bijuterii, și oferta este variată, de la magazinele mici de cartier, până la cele luxoase cu nume sonore în întreaga lume.

   Promovează afacerea ta în lumea online! Deschide o pagină cu magazinul tău, unde poți face și vânzare online. Pune mereu fotografii profi în care să îți prezinți produsele, sponsorizează postările să ajungă la câți mai mulți internauți. Poți face concursuri sau colaborări cu influenceri din social media.

Poze de la clienți

   Părerea clienților este foarte importantă, cere un feedback sau o fotografie cu bijuteriile cumpărate de la magazinul tău. Un client mulțumit poate aduce alți cinci posibili cumpărători.

   Ceea ce am enumerat mai sus sunt doar câte componente din ceea ce presupune o afacere de succes cu bijuterii, o îndrumare către tine, care să te încurajeze în demersul tău. Drumul este lung și uneori anevoios, dar așa cum am mai spus, este nevoie de multă răbdare și voință, ca totul să ajungă pe un făgaș normal, să ajungi la profit și să te poți menține pe piață.

Comentarii