Totul despre PERLELE DE CULTURĂ și perlele Preciosa

 Cu siguranță, mulți dintre voi știți cum arată perlele de cultură, căci sunt cele mai folosite perle pentru bijuteriile superbe, acesta fiind scopul principal pentru care au fost create. Ele sunt confecționate prin procedee specifice folosind scoici vii de apă sărată sau dulce și de aceea nu sunt considerate în mod complet artificiale. 
Perle de cultura

   Sunt principalul înlocuitor al perlelor naturale pt că acelea sunt foarte rare și destul de valoroase.

   Aceste perle nu au o poveste veche în timp, pentru că au apărut pe piața la începutul secolului XX, în Japonia. Sunt fabricate printr-un proces specific: în interiorul scoicilor vii se introduce un țesut, iar în jurul acestuia ce formează în timp sideful. Și chiar dacă acest mod de fabricare este artificial, perla în sine se formează natural în interiorul scoicii, dar ajutată de un alt nucleu. Astfel perle de cultură obținute o să aibă aceleași aspecte și proprietăți ca perlele naturale și sunt de o calitate ridicată. Forma lor nu este aceeași și diferă de la una la alta, în funcție de cum se dezvoltă, de aceea se numesc PERLE DE CULTURĂ NEUNIFORME.

Brățara cu perle

   Pentru că perlele naturale sunt tot mai greu de găsit în lume, principalul înlocuitor au devenit aceste perle de cultură cu care se confecționează tot felul de bijuterii. Nou îți punem la dispoziție o gamă variată de modele de brățări și coliere cu perle de cultură neuniforme de cea mai bună calitate, elegante și strălucitoare, căci perlele reflectă rafinament, bun gust și delicatețe.

   Un alt tip de perle folosite ca înlocuitor al celor naturale sunt perlele PRECIOSA. Acestea sunt fabricate din sticlă de calitatea înaltă, și spre deosebire ce celelalte, nu mai au la bază un procedeu oarecum natural. Sunt artificiale și imită perfect perlele naturale, sunt perfecte ca formă, de o strălucire specifică sidefului natural. Se găsesc în multe bijuterii și la un preț mai accesibil.

Perle Preciosa

   Există si numeroase superstiții asupra acestora. De exemplu, se spune că miresele nu trebuie să poarte perle în ziua nunții pentru că aduc ghinion, acestea fiind asemănate cu lacrimile.

   Mulții cred că perlele atrag energiile pozitive, sunt în strânsă legătură cu Karma și ne calmează, atrag sănătatea și puterea.

   În China se considerau a fi un simbol pentru înțelepciune și inteligență și credeau că sunt făcute din capelele dragonilor, căci aceștia țineau în dinți perle până când mureau. Tot aici se crede perlele au apărut după ce stridiile au stau în ploaie și au ingerat picăturile.

   Mare parte dintre cei care le poartă, consideră că sunt un simbol al frumuseții și al purității, al eleganței și al rafinamentului. Sunt asociate cu fertilitatea și iubirea.

   Pe lângă toate aceste mituri și legende, este adevărat că perlele sunt de o frumusețe și o eleganță aparte. Că să le ai cât mai mult timp este important să le îngrijești corespunzător:

  • șterge bijuteriile cu perle cu un prosop din bumbac sau microfibră umed, apoi cu unul uscat, cât mai delicat.
  • nu folosi produse care le pot deteriora, ca de exemplu alcoolul din parfum sau substanțe toxice precum clorul.
  • păstrează perle în ambalaj sau cutiuțe separate, depozitarea cu alte bijuterii poate duce la zgârierea acestora.

   SEFINNI.RO folosește cele mai bune perle de cultură și perle Preciosa, ca cei care cumpără bijuteriile noastre să fie cât mai încântați și multumiți, căci calitatea este cea mai importantă.Bijuterii cu perle de cultura

Comentarii