Curiozități și informații despre CEASURI

   CEASURILE- accesoriile elegante comune și chiar indispensabile uneori, pe care toată lumea le cunoaște și probabil le-au și purtat cel puțin o dată.

   Ceasul este un instrument de măsurare a timpului în ore, minute și secunde, iar istoria lui este destul de veche, încă din Antichitate. Termenul aceata se referă și la "aparatul" în sine care arată ora exactă, pe care cel mai des îl poți purta pe mână ca un accesoriu sau chiar bijuterie.

Ceas argint și ceramică

   Ca și legendă, primul ceas apărut a fost construit de vechii egipteni și era un obelisc, care se ghida după lumina soarelui pentru a indica momentul zilei în care se aflau. Ulterior au apărut și clepsidrele, tot instrumente de măsurare a timpului într-un alt sistem.

   Ceasul de mână, căci despre el discutăm mai amănunțit, a apărut în timpul Primului Război Mondial, purtat de către fizicianul Blaise Pascal.

   Evoluția acestora a continuat până în zilele noastre, iar modelele sunt foarte variate, de la ceasul simplu mecanic, până la cele foarte complexe, electronice, cu diferite funcții și opțiuni.

   Pot fi confecționate din materiale comune sau din cele prețioase, ca de exemplu aur sau argint. Cureaua se poate confecționa din material textil, piele, materiale prețioase, etc, iar în funcție de asta este stabilit și prețul.

   Ceasurile pentru bărbați sunt adeseori elegante și completează ținutele, mai ales în cazul celor office sau pentru un eveniment. Purtate corect, devin adevărate accesorii ce te pot pune în valoare, dar și cele casual purtate în fiecare zi arată frumos pe orice mână.

Ceas argint

   Cea mai căutată culoare pentru ceas este negru( pentru că se asortează ușor cu orice, este elegant și simplu), deși există milioane de culori sau combinații de nuanțe.

   La începutul apariției ceasului de mână, cel mai des a fost purtat de către femei, iar Regina Elisabeta I a Angliei a primit drept cadou un ceas în 1571.

   Există persoane pasionate de aceste obiecte, adevărați colecționari cu sute de modele rare, foarte scumpe și greu de găsit. Numeroase branduri de renume vând aceste accesorii la prețuri exorbitante pentru modele de înaltă calitate.

   Femeile își pot asorta ceasurile cu alte bijuterii și cu ținutele pe care le poartă. De exemplu, o ținută office sau elegantă merită un ceas cu curea din piele sau metal, cu cadran simplu sau cu ceva pietre semiprețioase. În schimb, la o ținuta sport, poți pune un ceas cât mai simplu, cu curea din silicon, sau un ceas Smart cu diferite funcții de măsurare( cronometru, pași, puls, etc).

   Sefinni.ro îți pune la dispoziție ceasuri din ARGINT 925 pentru damă, cu cristale încastrate, cu cadran rotund sau dreptunghiular, care arată superb pe mâna ta.

Ceas argint

   ȘTIAI CĂ…?

   - Cel mai scump ceas din lume are o valoare impresionantă de 55 de milioane de dolari și a fost creat de un nume răsunător. Creația “Hallucination” este uimitoare, însumează miile de ore de lucru a zecilor de oameni care au făcut parte din echipa ce a pus baze unui ceas din platină cu 110 carate de diamante, sub diferite culori și forme.

   - Există superstiții care spun că a da cadou un ceas aduce ghinion, iar în cuplu poate semnifică faptul că numeri invers durata de timp care v-a mai rămas. Totodată, alții cred că dacă dăruiești un ceas îți dorești ca cel care l-a primit să trăiască mult timp înainte.

   Poartă-ți accesoriile așa cum îți dorești și cum te simți comod, căci principalul din viața ta trebuie să fii tu!

Comentarii