Pietrele semiprețioase

   Ne-am gândit să vă vorbim puțin despre o parte din pietrele semiprețioase pe care le folosim pe bijuteriile noastre și proprietățile lor.

   Pietrele semiprețioase înfrumusețează bijuteriile și le decorează perfect. Fiecare piatră este fabricată dintr-un material diferit.

   Începem cu Agatele, care se găsesc într-o gamă variată de culori, de la roz pal, la mov, maro, grena, verde, turcoaz, etc.

   Agatul este o piatră semiprețioasă dură( 6,5-7, din 10 pe scara Mohs), opacă, o varietate microcristalină de cuarț, caracterizată prin dungile sale colorate diferit.

   Denumirea vine de la râul Acate, pe malul căruia a fost descoperită piatra pentru prima dată de către filosoful grec Theophrastus.

   În primul rând, Agatul te protejează de energiile negative, care nu sunt deloc benefice pentru minte și corp, te echilibrează sentimental, te ajută la concentrare și la găsirea încrederii în tine. De asemenea, sunt un talisman norocos pentru cei care vor să își găsescă calmul și echilibrul emoțional.

Agate

   Altă piatră semiprețioasă este Onixul, un cristal marmorat din grupa cuarțului, cu duritate mare( 7 din 10 pe scara Mohs). Culoarea neagră face ca piatra să fie misterioasă și profundă,este o piatră semiprețioasă a eleganței. De asemenea, se poate găsi și în nuanțe de alb cenusiu, roșu, albastru.

   Numele vine de la cuvântul grecesc “onux”, care înseamnă unghie.

   Are proprietăți legate de autocontrol și calm, te ajută să îți focusezi atenția asupra lucrurilor importante și să te eliberezi de stres, îți eliberează mintea de gândurile negative și să își regăsești echilibrul. Oarecum, îți restabilește liniștea și ordinea vieții.

Onix

   Piatra Soarelui, este o piatră semiprețioasă transparentă sau opacă, cu reflexii iridiscente, cu duritate medie(6-6,5 pe scara Mohs).

   Numele se datorează culorilor sale de auriu și roșu, sau portocaliu și maro, care te duc cu gândul la aspectul Soarelui.

   Acest cristal aduce lumină în viața ta și pofta de viață, îndepărtează energiile negative și te vindecă emoțional. Readuce creativitate, dar și pasiune în viața ta. Se spune că piatra este încărcată cu energia Soarelui și atrage numai lucruri bune.

Piatra Soarelui

   Malachitul este o piatră semiprețioasă cu duritate mică(3,5-4 pe scara Mohs), mineral din clasa carbonaților anhidri cu ioni străini, un cristal concentric.

   Se găsește în tonuri de verde, de la verde pal, până la cel închis.

   Denumirea vine de la cuvântul grecesc “molochistic”, care însemna “nalbă verde de piatră”.

   Datorită culorii sale de verde, piatra aduce prosperitate și energii pozitive. Verdele semnifică viața, natura, înțelepciunea. Se spune că Malachitul curăță chackrele, dezvoltă gândirea și îți dă un impuls să mergi mai departe.

Malachit

   Lava Vulcanică este un cristal cu granulație fină și luciu mat, cu duritate foarte mare(9 din 10 pe scara Mohs), în tonuri de gri petrol-negru.

   Numele acesteia provine chiar de la materialul din care este făcută: gazele din magma solidificare în urma erupțiilor vulcanice.

   Având asemenea origini, Lava Vulcanică are proprietăți legate de calm, te motivează, te readuce în simțiri, te reîncarcă cu energii pozitive, îți dă energie și liniște interioară.

Un mit spune că ajută la fertilitate.

Lava vulcanică

   Sideful este considerat “mama perlelor” și este o piatră produsă pe stratul interior  al scoicilor, o materie dură așezată în straturi, de culoare albă cu irizații. Este compus din aragonit( o formă de carbonat de calciu).

   Numele provine chiar de la materia din care se găsește, și anume scoica- mama perlelor.

   Sideful te ajută să te destinzi și să te relaxezi, să îți găsești liniștea și să elimini energiile negative si grijile, te echilibrează emoțional, aduce noroc și prosperitate.

Sidef

   Ochiul de Tigru este o varietate de cuarț fibros, brun sau albastru, format din dioxid de siliciu, cu aspect opac și duritate mare(7 din 10 pe scara Mohs).

   Are culori de la galben-maroniu la roșu sau chiar albastru, iar numele provine de la sclipirile pe care le are în lumină, asemănătoare cu ale ochilor de tigru.

   Această piatră semiprețioasă te ajută să treci peste orice frică și să depășești orice limită sau obstacol. Atrage echilibrul emoțional, succesul, energiile pozitive și , mai ales, curajul.

Ochi de tigru

   Turcoazul este o piatră semiprețioasă opacă, cu duritate medie( 5-6 din 10 pe scara Mohs), în culori ce variază între nuanțe de verde și albastru. Se numără printre cele mai vechi pietre semiprețioase folosite.

   Numele este derivat de la franțuzismul “pierre turquoise”, care însemna “piatră turcească”, amintind că piatra a trecut din Orientul Mijlociu prin Turcia.

   Proprietățile sale sunt legate de calmitate, energie pozitivă și bunăstare. Te vindecă atât fizic, cât și psihic. Te ajută să te exprimi liber și să ai ambiție.

   Ce credeți, o să cumpărați bijuterii cu pietre semiprețioase? Pe data viitoare, sau mai bine zis: pe blogul viitor!

Comentarii