Curiozități despre BIJUTERII

   De mult timp, bijuteriile sunt accesoriile perfecte ce completează ținutele și stilul fiecăruia. Unele bijuterii pot avea valoare sentimentală, altele sunt o valoare în sine fiind adevărate comori.

   Fiecare bijuterie, de la cele mai ieftine, până la cele foarte costisitoare, poate avea o poveste pe care doar cel care o poartă, o cunoaște.

Colier Mama

   Chiar și accesoriile pot fi puse în valoare de ținutele pe care le porți. Un look elegant va face ca bijuteriile să arate superb, iar întreg outfitul să fie de poveste.

Colier elegant

   Cu toate astea, există o mulțime de mituri, superstiții, curiozități despre bijuterii, pe care nu toată lumea le cunoaște. Mai departe o să vorbim despre o parte din acestea printr-o rubrică “Știai că..?”.

   ȘTIAI CĂ..?

1- primul inel de logodnă( un inel cu diamant) a fost oferit acum mai bine de 500 de ani, în anul 1477, de către Arhiducele Maximilian al Austriei către aleasa sa Maria de Burgundia. De atunci tradiția se păstrează și a devenit un obicei practicat și de noi, este o promisiune a iubirii, înainte de căsătorie.

2- bijuteriile datează încă din Preistorie, atunci când oamenii își confecționau accesoriile din colții sau coarnele animalelor și chiar din pietre prețioase.

3- bijuteriile cu perle au apărut cu peste 100 de mii de ani în urmă. Acestea se păstrau de la o generație la alta și erau adevărate comori, nu își pierd valoarea și nu se demodează.

Perle de cultura

4- cele mai vândute și confecționate bijuterii sunt cele din ARGINT 925. Acestea sunt accesibile ca preț și arată foarte frumos dacă sunt îngrijite corespunzător. Argintul nu s-a demodat de-a lungul anilor și își păstrează proprietățile.

5- este imposibil ca argintul să fie prelucrat în starea lui pură 100%, pentru că este foarte moale, se folosește în aliaj cu Cupru 92,5% argint și 7,5% cupru.

6- în trecut se foloseau insecte pe post de bijuterii. Egiptenii au fost cei care au adus acest trend, purtând bijuterii cu gândaci Scarabeau( considerat un simbol al zeității solare).

7-  primul diamant apărut în lume a fost găsit în India, în secolul al IV-lea, iar până în secolul al XVIII-lea se credea că acolo este singura sursă de diamante, dar ulterior s-a descoperit că Africa de Sud dispune de o sursă impresionantă din aceste pietre prețioase.

8- cel mai scump inel de logodnă oferit vreodată a avut valoarea de 10 milioane de dolari și a fost primit de către Mariah Carey de la James Packer. De asemenea, o valoare foarte mare are inelul pe care l-a purtat prințesa Diana( un inel cu safire albastre și diamante), care în prezent îi aparține Ducesei de Cambridge- Kate Middleton.

9-  cel mai mare diamant descoperit are 600 de grame și 3106 carate. A fost găsit în anul 1905 în mina Premier din Africa de Sud și a primit numele de “Steaua lui David” sau “Cullinan”. În prezent, face parte din Bijuteriile Coroanei din Marea Britanie.

10- bijuteriile cu pietre prețioase în stil vintage sunt mereu la modă. Deși tendințele se schimbă periodic, unele sunt pentru totdeauna. Pietrele prețioase rămân mereu în trend, foarte căutate și unele chiar și foarte scumpe. Inelele se logodnă cu diamante sau altă piatră strălucitoare, din perioada victoriană sau georgiană sunt apreciate și acum.

Inel logodna

   Sefinni îți pune la dispoziție o gamă largă de bijuterii, colecții și modele care să mulțumească pe oricine. Descoperă totul pe site-ul nostru.

Comentarii