CERTIFICAT DE GARANTIE

~ Bijuterii din AUR si ARGINT ~Conditiile de garantie sunt in conformitate cu O.G. 21/1992, Legea 449/2003 si O.G. 174/2008 ori cu ultima lege aflata in vigoare in prezent.
Garantia comerciala oferita este de 24 luni.


Sefinni Exclusive garanteaza ca produsele SPECIFICATE IN FACTURA sunt dupa caz:

- din argint 925 puritate 92,5 %

- din aur 24k puritate 99,9 %

- din aur 18k puritate 75,0 %

- din aur 14k puritate 58,5 %

- din aur 8k puritate 33,3 %


La solicitarea garantiei este necesar (pentru identificarea comenzii in sistem) furnizarea unor informatii precum numele cumparatorului si data cand a fost achizitionat sau numarul de comanda.

In cazul in care nu putem identifica comanda produsele vor fi returnate solicitantului fara a i se solutiona garantia.


Garantia se pierde in cazul in care beneficiarul sau alta persoana incearca repararea oricaror defecte aparute.


Garantia produsului isi pierde valabilitatea daca se constata ca:
a. bijuteria a fost purtata incorect:
– bijuteria a fost purtata in somn
– bijuteria a intrat in contact cu detergenti, vopsele de par, ape termale, produse cosmetice
– bijuteria a fost pastrata in conditii improprii (daca nu se poarta, se depoziteaza in pungute inchise etans)
b. defectiunea este cauzata de folosirea improprie, manipulare, socuri mecanice
c. defectiunea este cauzata de efectuarea reparatiilor de catre alte persoane decat cele autorizate de catre societatea noastra sau societatile partenere.
d. nu prezinta vanzatorului informatii privind achizitionarea produsuluiConform legii 449/2003, art.11 alin.2, cumparatorul nu poate cere inlocuirea bijuteriei din motivul caderii pietrelor.


Orice reparatie la produsele aflate in termenul de garantie se va efectua in mod gratuit sau se va inlocui produsul, in conditiile OG nr.21/1992 revizuita, daca se confirma faptul ca un defect de material sau de manopera a reprezentat cauza unei asemenea deteriorari, mai degraba
decat utilizarea necorespunzatoare a produsului de catre cumparator.

In cazul in care bijuteria nu poate fi reparata , in functie de alegerea dvs , va putem inlocui bijuteria defecta cu un model similar, un alt model de aceeasi valoare sau va putem returna contravaloarea ei.


Garantia consta in remedierea gratuita a deficientelor aparute la produse in cadrul termenului de garantie si care nu sunt imputabile consumatorului. Drepturile consumatorului sunt conforme cu O.G. nr.21/1992 republicata si LEGEA nr. 449/2003, precum si altor modificari ulterioare.

Drepturile consumatorului nu sunt afectate de conditiile de garantie prevazute in acest Certificat de Garantie.


Pentru celelalte produse ce nu fac parte din categoria bijuteriiilor se aplica conditiile standard de garantie aflate in vigoare.

_________________________________________________________CERTIFICAT DE CALITATE SI CONFORMITATE


Prin prezentul certificat de calitate se atesta ca produsele BIJUTERII DIN ARGINT si BIJUTERII DIN AUR  indeplinesc parametrii si cerintelede calitate in conformitate cu normativele legale in vigoare.


Garantam ca bijuteriile livrate de societatea noastra au puritatea titlul 925 la mie si sunt marcate conform O.U.G. 190/2000
Nu sunt marcate bijuteriile care, prin procedeul de marcare, se pot deteriora, fisura sau deforma (conform Ordinului 103/16.03.2015, art.31).


Garantam ca produsele comercializate de noi sunt din ARGINT 925 sau AUR 24k, 18k, 14k, 8k in functie de produsul achizitionat dar conform specificatiei de pe factura.


In cazul bijuteriilor din argint placate cu aur (suflate), stratul de aur are grosimea 1 micron si puritate 14/18K si NU  putem garanta perioada in care placarea rezista pe bijuterie.
Mecanismele ceasurilor din argint au garantie 2 ani.

Durata medie de utilizare a bijuteriilor: 5 ani.


S.C. SEFINNI EXCLUSIVE S.R.L.