Cum măsurăm corect mărimea inelelor?

   Iubim inelele, indiferent că sunt din aur, argint sau alte metale, însă, nu tot timpul ni se potrivesc mărimile. De multe ori, se întâmplă să fie prea mare, să alunece de pe deget, sau chiar să nu reușim să îl punem pentru că este prea mic.

   În unele cazuri, partenerul dorește să facă o surpriză iubitei sale și ajunge să fie surprins chiar el, atunci când inelul nu are mărimea potrivită.

   Ca să evităm aceste probleme enumerate mai sus și multe alte cazuri întâlnite, vă prezentăm în cele ce urmează un mic ghid pentru a afla mărimea corecta a unui inel.

   Cel mai simplu este să măsori un inel pe care îl ai deja acasă. Asigură-te că ai un obiect cu care poți măsura( riglă, metru, ruletă, etc) și așează inelul astfel încât să măsori diametrul interior al acestuia. Numără cu atenție fiecare milimetru ca rezultatul să fie cât mai exact. După ce ai numărat, poți verifica tabelele existente pe internet ca să identifici mărimea.

   Mai poți înmulți rezultatul obținut cu valoarea lui Pi, adică 3,14, și astfel poți delimita mărimea inelului potrivit pentru tine. De exemplu 19 mm x 3,14= 59,66 -> adică mărimea 60.

   Dacă nu ai un inel, încearcă măsurătorile cu o hârtie sau o bucată de ață, iar apoi, cu mare precizie măsoară circumferința cercului format.

   Desigur, cea mai sigură metodă este la bijutier și la magazinele de specialitate, unde se măsoară cu instrumente speciale.

   Atunci când dimensiunea este oarecum între două mărimi, se recomandă să alegi mărimea mai mare. Poți măsura de mai multe ori sau prin mai multe procedee, ca să alegi cât mai bine mărimea( nici nu trebuie să te strângă, nici să alunece de pe deget). Încearcă să măsori în momente diferite ale zilei să vezi dacă sunt diferențe între valori, pentru că degetele pot fi umflate din cauza muncii sau a căldurii și dimineața le poți avea mult mai subțiri din cauza frigului. 
   Mai jos aveți tabelul mărimilor, după care vă puteți orienta:

Tabel mărimi inele

   Spuneam mai sus că iubitul/ partenerul poate opta pentru un cadou special să își surprindă iubita. Dacă nu ai mărimea exactă a unui inel potrivit, îți recomandăm să folosești una din metodele de mai sus, fără ca ea sa știe, sau roagă pe cineva apropiat ei să te ajute.

   

Comentarii

Articole similare

Cum măsurăm corect mărimea unei brățări?
Cum măsurăm corect mărimea unei brățări?
Ca și în cazul inelelor sau al colierelor, este important să știm mărimea potrivită pentru noi sau pentru o persoană dragă la care dorim să îi facem un cadou, mai ales în cazul brățărilor fixe. ...