Bijuterii celebre în lume

   Bijuteriile au fost purtate încă din cele mai vechi timpuri, ele completează întregul aspect și sunt un simbol pentru frumusețe. Simple, elegante, prețioase, oricum ar fi ele, te pot pune într-o lumina deosebită, dar și persoana care le poartă poate face bijuteria să strălucească. Astfel, unele bijuterii au devenit celebre pentru că au fost purtate de persoane influente sau celebrități, dar și prin valorea lor.

   Topul nostru vă prezintă bijuteriile celebre purtate de-a lungul anilor de către diferite personalități.

  1. Cel mai important este, desigur, inelul purtat de Prințesa Diana, fabricat din safir Ceylon de 12 karate și 14 diamante. Inelul a devenit celebru atunci când Prințesa Daiana și Prințul Charles și-au anunțat logodna, în anul 1981. A fost confecționat de bijutierul Casei Regale și a costat 28.000 de lire. Astăzi, inelul este deținut de Ducesa Kate Middleton, fiind o moștenire de familie.
  2. Casa Regală a României s-a bucurat de reprezentanți ai luxului și frumuseții. Regina Maria a României, urmașă a marilor familii regale și imperiale, era o mare iubitoare a bijuteriilor și bunului gust. La încoronarea sa din 1922 a purtat un safir albastru, cel mai mare safir fațetat din istorie, de 479 karate și pe care Regina l-a primit de la soțul ei ca și cadou la încoronare. În 2003 a intrat în posesia unui client anonim la o licitație, unde acesta a plătit 1,5 milioane de dolari.
  3. Elizabeth Taylor, cunoscuta actrița cu o cariera impresionantă, era o mare iubitoare a bijuteriile, a scris și o carte în acest sens. Dintre piesele pe care aceasta le-a purtat, diamantul Krupp s-a făcut cel mai remarcat. Acesta a fost primit cadou de la soțul actriței și avea puțin peste 33 karate. Diamantul a fost montat pe un inel pe care actrița la purtat cu fiecare ocazie: filme, interviuri, evenimente, etc.
  4. Regina Elisabeta a Marii Britanii deținea, cu siguranță, o colecție impresionantă de bijuterii, accesorii și haine. Mereu cochetă și asortată, fără niciun cusur, Regina a fost un simbol al frumuseții la orice vârstă. Aici putem remarca broșa cu cel mai prețios diamant roz din lume. Regina l-a primit ca și cadou de nuntă, de la un geolog, în anul 1947, neșlefuit, în forma lui pură. Diamantul roz avea 23,6 karate și a fost montan pe o broșă sub formă de floare, care a devenit bijuteria preferată a Reginei.
  5. Ajungem în zilele noastre, unde putem discuta despre bijuteriile Kamalei Harris, cea mai puternică femeie ajunsă într-o importantă funcție de conducere. Vicepreședintele Statelor Unite are apariții discrete, se îmbracă elegant și nu poartă bijuterii extreme. În ziua depunerii jurământului, Kamala Harris a purtat un colier cu perle deosebit. Privitorii s-au gândit imediat la semnificația acestor pietre prețioase, căci perlele reprezintă putere, voință, curaj și, bineînțeles, bun gust și finețe.

Comentarii

Articole similare

Străzi comerciale celebre din întreaga lume
Străzi comerciale celebre din întreaga lume
Când planificăm vacanța mult așteptată, luam în calcul și o sesiune de shopping, pentru a rămâne cu amintiri cât mai plăcute și pentru a lua cu noi câte un suvenir din locurile pe care le-am vizitat....